Anda Layak Jika Buka Aurat

Posted on Updated on

FIFA’s rules for the 2012 Olympics state: “Players and officials shall not display political, religious, commercial or personal messages or slogans in any language or form on their playing or team kits.”(1).

Iranian Women Footballer

Diskriminasi yang berlaku ke atas pasukan wanita Iran pada acara kelayakan sukan Olimpik bola sepak wanita 2012 telah dinafikan hanya kerana mereka memakai hijab. Yang menafikan hak orang Islam itu adalah FIFA.  Hari ini, dunia Islam telah dicatur oleh barat.

Kemenangan percuma diberikan kepada pasukan wanita Jordan 3-0, kerana berjaya mengikut etika pakaian wanita seperti berseluar pendek, bertshirt dan tidak memakai tudung. Kesanggupan dan pengorbanan tim Jordan menggadaikan syariat, melayakkan mereka masuk ke peringkat ke seterusnya. Bukan itu sahaja, kesan sampingan daripada krisis ini jelas mengelirukan umat Islam apabila golongan syiah yang mewakili Iran sanggup mempertahankan maruah dan aurat, sedangkan Jordan yang jelas ahli sunnah wal jamaah, terang-terangan melanggar hukum syariat. Inilah perancangan barat yang cukup licik melaga-lagakan umat Islam hanya dengan sebiji bola.

Semua propaganda ini melalui FIFA. Malah FIFA juga yang menjadi penyelaras utama dalam sukan bola sepak dunia dan Malaysia. Tanpa FIFA, umat Islam boleh mati sebab tidak boleh bermain bola sepak. Yang pastinya, hanya dengan menggunakan FIFA sahaja, umat Islam berjaya ditundukkan.

(1) http://english.aljazeera.net/sport/football/2011/06/201166124927699569.html

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s