Islam Meletakkan Anda Terkehadapan

Posted on

Andai dunia mengiktiraf negara komunis, negara sosialis, demokrasi, kenapa tidak dengan negara Islam ? Apa yang silap dan sesatnya Islam ? Selidiklah, kajilah, di mana salah, silapnya. Yang pasti, tidak akan ketemui kelemahan dan kesesatan Islam. Yang ada hanyalah tohmahan dan tuduhan liar yang tidak mahu melihat Islam diarus perdanakan yang mana akhirnya, ianya mampu merubah kehidupan masyarakat dunia kelak, sekaligus menebas fahaman-fahaman ciptaan manusia selama ini.

Sebagai contoh, pada tahun 1997 berlaku kegawatan ekonomi seluruh dunia. Para ekonomi berpandangan, untuk menaikkan semula pasaran global dalam proses menyuntik semula modal ekonomi, semua perbankan harus menurunkan kadar faedah kepada 0 peratus. Cadangan ini disokong ramai ahli ekonomi dunia, akan tetapi, tatkala cadangan ini menjadi keutamaan atau sebagai jalan pilihan terakhir untuk menyelamatkan ekonomi dunia, tidak terbacakah ayat al Quran yang menyebut tentang haramnya riba.

Kenapa ahli ekonomi barat mencadangkan kadar faedah 0 peratus, kenapa tidak sebut saja hapuskan riba ? Kedua-dua mekanisme itu sama, tetapi lenggok bahasanya yang bertukar. Maksud tetap sama. Cuma, jika disebut hapuskan riba, untungnya pada Islam dan akan terserlahlah kebenaran al Quran, secara langsung memperlihatkan kedangkalan sistem kapitalisme dalam mengurus ekonomi. Inilah kehebatan Islam yang terlindung daripada pengetahuan penganutnya. Adakah anda tidak berbangga menjadi muslim ?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s